Logo home Clinics in Revalidatie

Behandelvisie

Expertisecentrum voor chronische pijn

CIR staat voor clinics in revalidatie en is al 35 jaar een zelfstandig revalidatiecentrum. Wij zijn er voor mensen met chronische pijn in het houding- en bewegingsapparaat. 

Aanhoudende klachten hebben een behoorlijke impact op je leven. Na een revalidatiebehandeling bij CIR sta jíj weer op de voorgrond in plaats van jouw pijn. Je krijgt de regie weer terug. Thuis, in je werk, in het bewegen en in je dromen. De behandeling is afgestemd op wat bij jou past. Iedereen is uniek en elk behandelprogramma dus ook. Samen zorgen we ervoor dat jij weer kan doen wat jij belangrijk vindt.   

Regie terugkrijgen

De behandeling is er op gericht dat jij de regie over je leven terugkrijgt, zodat de kwaliteit van je leven verbetert. Het draait hierbij om het oppakken van activiteiten die door de pijnklachten eerst niet meer mogelijk leken. In het programma wordt de focus dus niet meer gelegd op het bestrijden van de pijn, maar de strijd tegen de pijn moet juist worden opgegeven. Medicatie kan meestal worden afgebouwd. Door het creëren van een zekere mate van aanvaarding van pijn en het hervatten van zingevende activiteiten, ontstaat ruimte voor herstel.

Wanneer is een behandeling bij CIR mogelijk?

Heb jij meer dan drie maanden pijn? Dan is er sprake van chronische pijn. De pijn beperkt je in het dagelijks leven en het heeft invloed op je welzijn. Je hebt van alles geprobeerd met reguliere zorg en therapie om van de pijn af te komen en te leven met de pijn maar niks helpt. Misschien heb je zelfs al veel onderzoeken en trajecten ondergaan maar heeft dat niks opgeleverd. Bij CIR kijken we naar de kern van de klachten en proberen we jouw persoonlijke verhaal te begrijpen: waar kom je vandaan en wat heb je meegemaakt? Zo gaan we samen op zoek naar de oorzaak van de pijn. Via je huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts kun je een verwijzing aanvragen. 

 

Traject behandeling

Wil jij in aanmerking komen voor een revalidatietraject bij CIR? Dan doorloop je deze stappen. 

Traject behandeling CIR

Aan de slag met jouw chronische pijn?

Om een behandeling te starten, heb je een verwijzing van je huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts nodig. Wij helpen je graag op weg.