Logo home Clinics in Revalidatie

Uw patiënt doorverwijzen

Om een revalidatiebehandeling bij CIR te starten, is een verwijzing noodzakelijk. Ons revalidatieprogramma richt zich op de verbetering van de belastbaarheid en de zelfredzaamheid van de patiënt. Hij of zij kan weer activiteiten ondernemen die voor hem of haar belangrijk zijn. 

 

Wanneer is een revalidatiebehandeling bij CIR mogelijk?

Heeft uw patiënt meer dan drie maanden pijn? Dan is er sprake van chronische pijn. De pijn beperkt hem/haar in het dagelijks leven en het heeft invloed op het welzijn. Uw patiënt heeft van alles geprobeerd met reguliere zorg en therapie om van de pijn af te komen en te leven met de pijn maar niks helpt. Misschien heeft uw patiënt zelfs al veel onderzoeken en trajecten ondergaan maar heeft dat niks opgeleverd.

Bij CIR kijken we naar de kern van de klachten en proberen het persoonlijke verhaal te begrijpen: waar komt de patiënt vandaan en wat heeft hij/zij meegemaakt? Dit doen we op basis van het psychosociaal model. Zo gaan we samen op zoek naar de oorzaak van de pijn. Samen met de patiënt ontdekken we wat hij/zij nodig heeft om het leven weer op te pakken.

Verwijzing

Verwijs uw patiënt via één van onderstaande mogelijkheden.

Ga naar Zorgdomein

Digitale verwijzing

Download verwijsbrief   

Screening

Verwijst u uw patiënt naar ons door, dan plannen wij een screening in om te weten welke zorg er op dit moment het best bij uw patiënt past. Tijdens de screening ontmoet uw patiënt een interdisciplinair behandelteam onder leiding van een revalidatiearts/physician assistant. Samen met uw patiënt bespreken we de medische voorgeschiedenis en wat ervoor zorgt dat de klachten blijven aanhouden. We doet dit door middel van een biopsychosociale analyse. Dit betekent dat we zowel de lichamelijke als de mentale en sociale factoren in beeld brengen.

Na overleg tussen het behandelteam besluit de revalidatiearts/physician assistant welke zorg er op dit moment het beste bij de patiënt past. Dat kan bij CIR zijn of passende zorg ergens anders. We informeren u over de uitkomst en u ontvangt een verslag. Is het advies een revalidatiebehandeling bij CIR en wil de patiënt zelf ook graag met CIR verder? Dan starten we met de revalidatiebehandeling. Is dit een ander passend advies, dan staat deze uitkomst in het verslag.

Revalidatiebehandeling

Mag uw patiënt na de screening beginnen met de revalidatiebehandeling? Gedurende tien weken bieden wij poliklinische revalidatie aan. Twee maal per week is de patiënt een dagdeel bij CIR. Het programma wordt wederom uitgevoerd, onder leiding van de revalidatiearts, door een interdisciplinair behandelteam, waaronder een fysiotherapeut, psycholoog en een coördinator. Onze ervaring is dat deze integrale aanpak zorgt voor duidelijkheid, zekerheid en vertrouwen bij de patiënt. De behandeling bestaat uit groepssessies en individuele sessies.

Vergoeding revalidatiebehandeling

Om een revalidatiebehandeling bij CIR te starten, is een verwijzing noodzakelijk. Met uw doorverwijzing wordt de screening en revalidatiebehandeling van uw patiënt vanuit het basispakket van de zorgverzekering vergoed (exclusief eigen risico). CIR heeft contracten met alle verzekeraars en hoeft dus niet via machtigingen te werken.  

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de revalidatiebehandeling? Neem contact op met onze afdeling Customer service via 088-9900 200 of info@cir.nl

Aan de slag met jouw chronische pijn?

Om een behandeling te starten, heb je een verwijzing van je huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts nodig. Wij helpen je graag op weg.