Logo home Clinics in Revalidatie

27 maart 2024

Erkenning voor chronische pijn: fibromyalgie moet serieus genomen worden

Een belangrijke ontwikkeling dat de gezondheidheidsraad zich uitspreekt over het serieus nemen van de gezondheidsproblematiek bij fibromyalgie.

Een belangrijke ontwikkeling dat de gezondheidheidsraad zich uitspreekt over het serieus nemen van de gezondheidsproblematiek bij fibromyalgie.
Binnen de medisch specialistische pijnrevalidatie, zoals bij CIR, clinics in revalidatie, zijn we, met meer dan 2000 patiënten per jaar, dagelijks getuige van de patiëntenverhalen en lange zoektocht naar een diagnose en oplossing. Het gebrek aan erkenning is daarbij zeer zeker niet helpend.

Inmiddels is wel duidelijk dat klachten niet alleen ontstaan binnen het biopsychosociaal model, maar dat daar ook een oplossing gezocht kan worden middels een intensief, interdisciplinair behandeltraject.
Dit is dan niet primair gericht op pijnvermindering, maar blijkt (wellicht juist daardoor) wetenschappelijk bewezen effectief op verschillende gebieden zoals o.a. verbetering van levenskwaliteit, afname van mentale klachten, beperkingen en (het lijden aan) de pijn.

Beluister voor meer informatie onze podcast: de pijncast.
Niet de pijn, maar jezelf op de voorgrond!

Link naar bericht van NU.nlhttps://lnkd.in/esE9HBgw

Aan de slag met jouw chronische pijn?

Om een behandeling te starten, heb je een verwijzing van je huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts nodig. Wij helpen je graag op weg.