Over CIR.

Visie: het draait om u

Behandeltrajecten van het CIR (Centra voor Integrale Revalidatie) zijn vraaggestuurd in plaats van aanbodgestuurd. Iedereen is uniek en elk behandeltraject dus ook. Het draait hier om uw vraag. Onze behandelmethode moet bij u passen in plaats van dat u bij de behandelmethode moet passen.

Het gaat om het bereikte resultaat, niet om de inspanning. Voor ons is het niet voldoende dat wij ons best voor u doen.

U staat centraal, dus uw inzet is de sleutel tot succes. Alles draait om u; uw doel, uw vragen, uw keuzes. In het aanpakken van gezondheidsproblemen vragen wij om uw volledige inzet. Alleen dan kunnen we samen echte resultaten bereiken. Blijvende resultaten. Duurzaam, zoals we dat noemen.

Historie: ruim 29 jaar zorg op maat

Het CIR levert al meer dan 29 jaar trajecten die er op gericht zijn dat mensen met klachten hun leven weer op kunnen pakken. U wordt niet 100% de oude, wel 100% de nieuwe. Uw ‘oude ik’ was immers vastgelopen. En terug gaan naar die ‘oude ik’ betekent dat u in de toekomst opnieuw vastloopt. De revalidatietrajecten van het CIR zijn individueel en op maat gesneden, zodat úw traject ook echt bij ú past. U krijgt een vast behandelteam met professionals die u gaan begeleiden. Als geen ander pakken wij pijn- en vermoeidheidsklachten aan.

Het directieteam van CIR.

 • Arjan Kraster
  Arjan
  Kraster
  Financieel directeur
  CIR
  "Het is nog nooit zo donker geweest of het wordt wel weer licht"
 • Hans Oosting
  Hans
  Oosting
  Algemeen directeur
  CIR
  "Je gaat niet hoger springen, door de lat lager te leggen"
 • Iwan Brouwers
  Iwan
  Brouwers
  Operationeel directeur
  CIR
  "Niets is voor eeuwig, maar verandering is voor altijd"
 • Rene Oosterwijk
  Rene
  Oosterwijk
  Revalidatiearts / medisch directeur
  CIR
  "It's not pain or fear which has to be dreaded, but the fear for pain"

De Raad van Toezicht van CIR.

Uiteraard heeft CIR revalidatie een Raad van Toezicht. Zij houden controle op de bedrijfsmatige en zorginhoudelijke besturing van CIR revalidatie door de directie. De Raad van Toezicht bestaat uit drie mensen:

Lex Hoogduin

Lex Hoogduin(1956) studeerde economie in Groningen en promoveerde daar ook.

Hij is lid van het bestuur van de London Stock Exchange group(LSEG)en voorItter van LCH, het clearinghuis waarin LSEG een meetderheidsbelang heeft. Hij is lid van de beleggingscommissie van het Koningin Wilhelminafonds (KWF) en adviseur van Wilgenhaege.

Lex is part-time hoogleraar in Groningen op het terrein complexiteit en onzekerheid en is de oprichter van GloComNet B.V. , een network dat zich bezig houdt met menselijke complexiteit en onzekerheid.

Eerder werkte Lex in verschillende functies bij de Nederlandsche Bank (waaronder directeur), Robeco , de Universiteit van Amsterdam en als adviseur van Wim Duisenberg bij de Europese Centrale Bank. Hij was lid en vice voorzitter van de centrale commissie voor de statistiek, voorzitter van de raad van commissarissen van Welten en voorzitter van de road van toezicht van Pallas ( project voor het bouwen van een nieuwe nucleaire reactor in Petten, vooral gericht op de productie van medische isotopen).

Hij deed onder andere advieswerk voor het IMF, de Europese Commissie en Holland Financial Centre.

Marcel Canoy

Marcel Canoy is columnist van sociale vraagstukken.nl, distinguished lecturer aan de Erasmus School of Accounting and Assurance, lid van de Advies Commissie Pakket van Zorginstituut Nederland, adviseur van Autoriteit Consument en Markt en voorzitter van Longkanker Nederland. Daarnaast schrijft hij een economieboek voor de middelbare school, oa samen met Lans Bovenberg en schrijft hij een boek over de Rabobank. Ook schrijft Canoy columns voor Zorgvisie en blogs voor Medisch Contact.

Eerder was hij werkzaam bij het Centraal Planbureau, was hij chief economist bij Ecorys, hoogleraar zorgeconomie bij TILEC Universiteit Tilburg, auteur van het boek “De Triple-A Econoom – voorbij cijfers en cynisme” en economisch adviseur bij the Bureau of European Policy Advisers (BEPA), de denktank van voormalig Europese Commissie President Barroso.

Stefanie van Vliet

Vanaf het moment dat Stefanie van Vliet in de tweede kamer de portefeuille volksgezondheid en welzijn kreeg (1994-2002) is zij geboeid gebleven in het zorgstelsel. Leidraad voor haar is daarbij hoe mensen de best mogelijke gezondheidszorg kunnen krijgen binnen een nooit perfect zorgverzekeringsstelsel. Dit is in ogen van Stefanie alleen te bereiken als cliënten, aanbieders, verzekeraars en overheid boven hun eigen belangen uitstijgen en samenwerken met als doel kwalitatief goed en betaalbare zorg. Hier valt nog veel te doen!

Vanaf 2002 is Stefanie achtereenvolgens werkzaam geweest als projectleider/secretaris bij Stichting Parkinson Nederland (SPN), directeur van de Parkinson Vereniging en senior beleidsadviseur langdurige zorg en wijkverpleging bij Zorgverzekeraars Nederland. Momenteel voert zij als senior beleidsmedewerker voor Branchebelangen Thuiszorg Nederland (BTN) een programma kwaliteit uit.

Daarnaast is zij actief als bestuurslid van D66 Aalsmeer en van ICT4handicap. Deze laatste organisatie houdt zich bezig met het betrekken van mensen met een chronische ziekte of beperking bij de ontwikkeling van woonzorgtechnologie.

Vacatures:

CIR revalidatie bestaat 30 jaar en verzorgt medisch specialistische (pijn)revalidatie en heeft op dit moment 4 vestigingen in Zwolle, Arnhem, Alkmaar en Amsterdam. Het aantal vestigingen zal de komende jaren toenemen.

Fysiotherapeuten en psychologen

CIR is daarom altijd op zoek naar fysiotherapeuten en psychologen die willen werken in een interdisciplinaire setting. Voor informatie kunt u contact opnemen met Iwan Brouwers, operationeel directeur, via iwan.brouwers@cir.nl of tel. 06-24631950

Op dit moment is CIR voor de vestiging Alkmaar dringend op zoek naar zowel een fysiotherapeut als een psycholoog.

Daarnaast is CIR op dit moment op zoek naar een GZ-psycholoog. De werkplek is in overleg te bepalen.

Planner 

De planner draagt zorg voor een efficiënte planning van revalidatietrajecten van de cliënten. Je werkt in nauw overleg met de teamleiders van de vestigingen en zorgt voor een goede afstemming met de cliënt. De functie dient te worden uitgevoerd vanuit het hoofdkantoor in Zwolle, waar je samenwerkt met een fijn team, bestaande uit 5 collega’s.

Taken en verantwoordelijkheden

- Efficiënt plannen van complexe multidisciplinaire revalidatietrajecten waarbij trajecten over meerdere weken en / of maanden in één keer worden gepland.

- Agendabeheer van de therapeuten en revalidatieartsen.

- Correcte afstemming met cliënten en teamleiders.

- Het signaleren van onrechtmatigheden/ problemen en zoeken naar oplossingen.

- Het verplaatsen van afspraken bij afwezigheid van cliënten of therapeuten.

- Het aanspreekpunt voor 1 of meerdere locaties voor wat betreft de planningen voor de cliënten van die locatie.

Functie vereisten

- 3 - 5 jaar werkervaring in vergelijkbare functie

- Bekend met het werken met Asterisque of een vergelijkbaar besturingssysteem

- Snel kunnen schakelen en het overzicht kunnen bewaren in hectiek - Uitstekende kennis van de Nederlandse taal

- Integraal kunnen denken

- Mbo+ werk- en denkniveau

- Het betreft een vacature voor 32 uur per week.

Functionele Competenties

- Gestructureerd kunnen werken.

- Omgaan met tegenstrijdige belangen

- Creativiteit

- Dienstverlenende houding

- Communicatief sterk, positief en stressbestendig

- Collegialiteit en flexibiliteit

Kernwaarden CIR

De kernwaarden waar het CIR voor staat en dat we graag terug zien in alle medewerkers zijn:

- Verbinding, betrokkenheid, vertrouwen, respect, zorg voor elkaar en transparantie

Reageren kan tot uiterlijk: zaterdag 26 mei

Informatie te verkrijgen bij: Marlies Eikenaar, 038 – 426 54 02

Revalidatiearts

Daarnaast zoekt het CIR, per direct een enthousiaste Revalidatiearts (M/V) voor 0.6 fte-1 fte, met sterke  interesse voor psychosomatische  aandoeningen en pijnklachten.

Je wordt onderdeel van en geeft sturing aan een zeer  toegewijd en professioneel team van paramedici en psychologen die de revalidatietrajecten vormgeven conform de inzichten en principes van  de medisch specialistische revalidatiegeneeskunde. Door cliënten op een vriendelijke, maar ook stevige manier een spiegel voor te houden, inzicht te geven in klachtenonderhoudende factoren en te wijzen op de eigen verantwoordelijkheid blijkt het mogelijk om bij het grootste gedeelte van de cliënten vooropgestelde doelen op het gebied van participatie te bereiken. Omdat de behandelingen buiten het ziekenhuis  in een zelfstandig behandelcentrum plaats vinden kan de  cliënt de rol van patiënt makkelijker van zich afleggen, en het kompas richten op participatie en weer  meedraaien in de samenleving. De hedendaagse inzichten vanuit de neurowetenschappen en de psychoneuroimmunologie bieden  een goed  verklaringsmodel voor de cliënten van de achterliggende mechanismen  van hun klachtenpatroon. 

Ons motto; “niet 100% procent de oude, wel 100 % de nieuwe “, spreekt de cliënten aan en beschrijft ook goed het doel van de behandeling.

De komende jaren zullen enerverend worden, omdat wij onze revalidatie programma’s sterk  wetenschappelijk willen onderbouwen. Als je naast directe patiëntenzorg ook interesse hebt in protocolontwikkeling, wetenschappelijk onderzoek en het geven van nascholing, strekt dat tot aanbeveling. Onze visie is dat de bio psychosociale benadering van pijnklachten nog eerder in de zorgketen dient plaats te vinden. In overleg met de zorgverzekeraars willen we hier een passend zorgaanbod voor ontwikkelen en kun je hier een sparringpartner in zijn.

Kijk voor meer informatie over onze visie en behandelteams ook op  www.cir.nl

Ben je bereid om verder te kijken dan de bekende referentiekaders en is je interesse  gewekt ? Ook indien je een kleiner dienstverband zou willen aangaan, neem dan voor meer informatie contact op met René Oosterwijk, revalidatie arts/medisch directeur, via mail rene.oosterwijk@cir.nl of tel. 0642489922

Contact