Hoe verloopt uw behandelprogramma

Wat is poliklinische revalidatie? Goede vraag. Eigenlijk is het precies wat het zegt: revalideren in dagbehandelingen. Zonder overnachtingen of meerdaagse opnames dus. Revalidatie gaat om het verbeteren van uw belastbaarheid zowel lichamelijk als geestelijk. Het gaat er dus om dat na het traject uw zelfredzaamheid verbeterd is en dat u meer regie ervaart over uw pijnklachten. Na een behandeling staat u sterker in het leven. U kunt weer dingen ondernemen die voor u belangrijk zijn. Wij noemen dat participatie.

U doet weer mee

Participatie geeft zin aan een mensenleven; het geeft inhoud en betekenis. U doet weer mee. En u telt weer mee in de maatschappij. U kunt namelijk weer naar uw werk of uw studie weer oppakken. Ook kunt u als mantelzorger uw zieke moeder weer verplegen. Of weer de vader worden die met zijn kinderen kan stoeien of een balletje trappen. En ook kunt u weer gewoon een boodschap doen op het plein om de hoek. Misschien niet meer 100% de oude, zeker wel 100% de nieuwe.

Duurzame verbetering

Om dat te bereiken is tijd nodig. Als u al langer met klachten rondloopt, vraagt een behandeling ook langer tijd uiteraard. Afhankelijk van uw problematiek en uw belastbaarheid is uw programma kort of lang. In elk geval zien we u een aantal keer per week, zodat u bereikt wat u graag wilt bereiken.

Onze behandeling is er op gericht om uw doelen duurzaam te bereiken. Wat u belangrijk vindt, wilt u immers graag behouden. Onze ervaring is dat het belangrijk is om uw participatie al tijdens het traject op te bouwen.

Dat geeft de mogelijkheid om uw behandeling optimaal aan te laten sluiten op de praktijk van alledag.